NIEUWE KWIS IN 2025!

De Kwis De uitgebreide uitleg

op 16 Maart 2024 zal opnieuw de Wieërter Kwis plaatsvinden. Hiermee kun je geld winnen voor een zelfgekozen Weerter goed doel. Het is de bedoeling dat je een team samenstelt. Met dit team ga je de kwis spelen. Er worden vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd die je van de organisatie hebt gekregen.

Voordat je inschrijft, moet je een teamnaam verzinnen en een goed doel bedenken waarvoor je gaat spelen. Je team mag uit een onbeperkt aantal mensen bestaan, maar wij raden aan om ergens tussen de 15-20 mensen te gaan zitten. Met minder dan 10 zul je namelijk hard door moeten werken om alle vragen op tijd ingevuld te krijgen. Met meer wordt het onoverzichtelijk. Je hoeft verder niet aan te geven uit hoeveel personen jouw team bestaat dus je kunt nog tot op het laatste moment mensen werven.

Kwishonk
Zorg zelf met je team voor een goede locatie om de kwis te maken, een “kwishonk”. Een ruime woonkamer / keuken / kroeg / kantine / kantoorruimte waar je gebruik kunt maken van alle soorten hulpmiddelen die je maar kunt bedenken, zoals laptops, telefoons, rekenmachines, is aan te raden. Vergeet natuurlijk ook niet iemand verantwoordelijk te maken voor een lekker hapje en drankje, gezelligheid mag op 16 maart natuurlijk zeker niet ontbreken! Overigens mogen alle hulpmiddelen worden ingezet voor de kwis, dus hou je opa’s, oma’s, tantes en vrienden bij de hand. De vragen zijn heel divers, dus een goede mix van vaardigheden en leeftijden is geen overbodige luxe.

Goed doel
Er wordt gespeeld voor een Weerter goed doel. Dit mag vanalles zijn: de wijkvereniging, jouw sportclub, een activiteit voor ouderen, noem maar op. Het is dus wel belangrijk dat het goede doel duidelijk aan Weert verbonden is en dat het gewonnen geld in de Weerter gemeenschap terecht komt. 

Weet je niet direct een goed doel? De organisatie heeft een lijst met goede doelen in Weert tot hun beschikking waar je een goed doel uit kunt kiezen om voor te spelen. Neem hiervoor contact op met de organisatie via info@wieerterkwis.nl. We stellen deze lijst ook beschikbaar bij het inschrijfformulier.

Inschrijven en inschrijfgeld
De inschrijfdatum voor de kwis van 2024 is op 10 november 2023 om 9:00 uur.


Je kunt je team aanmelden via de link Inschrijven. Je moet gelijk via de website betalen en krijgt pas een bevestiging van je inschrijving nadat je betaald hebt en een goed doel hebt aangegeven.

LET OP: Zonder betaling en/of opgave van goed doel word je inschrijving niet geaccepteerd!!!

Goede doelen opgeven als ‘ Weten we nog niet’  of ‘volgt later’ betekent dus dat je inschrijving komt te vervallen. Het inschrijfgeld is minimaal 45 euro per team, maar je mag ook meer betalen om ons te helpen om meer prijzengeld in te zamelen voor het goede doel. Zodra de inschrijving helemaal compleet is doorgegeven middels het formulier, ontvang je een deelnamebewijs met jouw teamnaam en nummer. Dit deelnamebewijs moet je uitprinten en meenemen bij het ophalen van het kwisboekje!

Inschrijvingstermijn, maximum aantal teams en reglement
Er kunnen maximaal 100 teams deelnemen aan De Wieërter Kwis meedoen. Dus wees er snel bij! Alleen voor hoofdsponsoren maken we een uitzondering op deze regel. Goed om te weten dat het maximale aantal teams vorig jaar al binnen 42 seconde was bereikt. Deelname van de teams geschiedt altijd en uitsluitend onder de voorwaarden zoals vermeld in het Reglement. Met het versturen van het inschrijfformulier en de betaling van het inschrijfgeld geven de teams én alle deelnemers binnen de teams aan dit reglement volledig te accepteren. 

De Kwisavond
Je kunt de vragen ophalen in het wijkgebouw Keenter Hart, aan het St. Jozefskerkplein 3 in Weert, vanaf 18.00 uur. En daar moeten de vragen voor 23.00 uur ook weer teruggebracht worden. Ben je te laat, doet je team niet mee in de einduitslag. 

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van De Wieërter Kwis zal plaatsvinden op 24 maart 2024 bij Bier-en spijzenlokaal Dennenoord. We zullen tijdens deze middag natuurlijk terugblikken op de kwis zelf, de prijzen uitreiken en de winnende teams een mooie cheque overhandigen. Maar daarnaast moet het vooral een gezellige middag worden!

Vragen?
Heb je vragen over de teams, goede doelen, voorwaarden of status van je inschrijving? Neem dan contact op met de organisatie middels een mail aan info@wieerterkwis.nl.

Volg De Wieërter Kwis op Social Media
Tot 16 maart 2024 zal er nog veel gezegd en geschreven worden over De Wieërter Kwis, houd naast deze website dus ook onze facebookpagina (www.facebook.com/wieerterkwis) en ons Instagram-account (www.instragram.com/wieerterkwis) nauwlettend in de gaten.

Belangrijke data:
* Start inschrijving – 10 november 2023
* Wieerter Kwis – 16 maart 2024
* Prijsuitreiking – 24 maart 2024