16 Maart 2024

Zet in je agenda!

Wat is er met een prijzengeld van vorig jaar gebeurd?

17 Februari 2019

Vorig konden we ruim 15.000 euro aan prijzengeld uitdelen. Wij zijn hard op weg om dat bedrag ook dit jaar weer bij elkaar te krijgen. Maar wat is er nu eigenlijk concreet met dat prijzengeld gebeurd en hoe hebben de teams de kwis beleefd? 3 teams vertellen hun verhaal.

Team Spicy Chicken Wings:

“Geweldig verrast waren we afgelopen Wieërter Kwis toen we als vierde naar voren geroepen werden. Dat betekende zowaar dat we geld hadden ingezameld voor het door ons gekozen goede doel, Gaan voor Goud! We mochten ze met 1750 euro verblijden, zoals ze zelf schreven ‘een geweldige bijdrage aan de road to Tokyo 2020!’  Het was geweldig om, middels een te gekke avond waar we heel veel plezier aan hebben beleefd en waar we met een glimlach op ons gezicht aan terugdenken, ook nog iets goeds te kunnen doen. Een hele dikke kers op de taart wat ons betreft! Volgende keer strijden we weer zo gezellig als we kunnen voor het volgende goede doel.”

 

Team Wieërters Echte:

“Team Wieërters Echte ging de tweede editie van de Wieërter Kwis goed voorbereid van start. Maar liefst 36 gemotiveerde teamleden verzamelden zich op een mooie centrale locatie aan de Weerter Singel. Vanuit dit epicentrum zou het gaan gebeuren; een teamprestatie waar je u tegen zegt. De teamleden arriveerden met talrijke naslagwerken, boeken, iPads en laptops om niet alleen de kwis tot een goed eind te brengen, maar natuurlijk zoveel mogelijk geld te winnen voor het goede doel, de Weerter Minima.

Nadat onderling de teams waren gevormd, maakten twee teamcaptains een verdeling van de vragen. Iedereen stortte zich vervolgens op de uitdagende vragen en ook de outdoor opdrachten werden vol overgave en enthousiasme vervuld. Het moet gezegd worden; er was sprake van een knap staaltje teamwork. Waar nodig, werd door eenieder de helpende hand uitgestoken. Waren de vragen beantwoord, dan werd dit keurig door de teamcaptains gecontroleerd en afgevinkt. Vraag na vraag, opdracht na opdracht. Door deze gestroomlijnde en goede samenwerking waren we als Team Wieërters Echte dus ruim vóór de eindtijd klaar. Met een gerust hart en een goed gevoel werden de antwoorden ingeleverd bij de organisatie. Het goede gevoel dat we als team overhielden aan de mooie avond, werd een week later tijdens de middag bij Dennenoord, nog maar eens bevestigd. Een knappe derde plek en maar liefst 2.000 euro voor het goede doel. Echt een teamprestatie waar we met z'n allen trots op zijn.

Een aantal weken na de prijsuitreiking verblijdde een aantal teamleden in Keenterhart de vertegenwoordigers van de Weerter Minima Groep met het mooie geldbedrag. Van de gift kunnen vrijwilligers van deze stichting activiteiten organiseren voor mensen met een kleine beurs. Dank aan de Ladies' Circle Weert voor de organisatie van dit fantastische evenement dat Weert op de kaart zet en heel veel deelnemers een onvergetelijke avond heeft bezorgd. Wij als Wieërters Echte zijn in 2019 weer van de partij. De derde plek verbeteren of evenaren wordt weliswaar een uitdaging, maar we gaan ervoor. We hebben er nu al zin in!”

 

Team Dao zeen ze weer....

“Wat een heerlijke hectische avond! Team bestaande uit 26 personen. Variërend in leeftijd van begin twintigers, dertigers en vijftig plussers. En doeners  en denkers. We werden tweede!!! Top! Het prijzengeld was bestemd voor de stadswachten!! Dat hebben we op een regenachtige donderdagmorgen, 12 april, overhandigd. Ze waren aangenaam verrast. We zijn verheugd er dit jaar weer bij te zijn op 16 maart a.s.”

Onze hoofdsponsoren