16 Maart 2024

Zet in je agenda!

Wat is er met het prijzengeld gebeurd? Deel 5

2 Februari 2018

De Wieertermix had het afgelopen jaar genoten van de Wieerter Kwis, maar dat ze in de prijzen zouden vallen hadden ze niet verwacht. Ze waren dan ook zielsgelukkig met de 5de plaats. Toen ze echter hoorden dat er maar zo weinig verschil zat tussen plaats 3, 4 en 5 baalden ze ook wel een beetje. In de haast waren zij namelijk vergeten een paar antwoorden over te nemen op het antwoordblad.

Er had dus wellicht nog meer geld ingezeten voor hun goede doel. Reden te meer om er dit jaar nog eens extra hard tegenaan te gaan en de tactiek iets aan te passen.

Het goede doel dat de Wieertermix had gekozen, was nieuw meubilair voor de Hang Out. De HangOut is onderdeel van stichting Punt Welzijn en heeft samen met een enthousiast team vrijwilligers het doel om openinloop activiteiten voor jeugd tussen de 12 en 18 jaar te organiseren. Zinvol je tijd invullen staat centraal bij de HangOut. Naast lekker je vrienden ontmoeten worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals sportactiviteiten, pooltoernooitjes, droppingen, etc. Aangezien de deelnemers van de Wieertermix (bijna) allemaal kinderen in die leeftijd hebben, sprak dit doel hen aan.

Een paar mensen van de Wieertermix zijn de cheque gaan overhandigen aan Sem Douven (Jongerenwerker in de wijken Boshoven,  Graswinkel, Keent, Leuken en Moesel) in de Hang Out. Hij had er echt een feestje van gemaakt. Er was vlaai gehaald en er waren verschillende vrijwilligers en jongeren aanwezig. Ze waren ontzettend blij met het geld. De opknapbeurt voor de Hang Out stond in de startblokken, op dat moment. Dit gebeurde door vrijwilligers en jongeren samen dus het geld was heel erg welkom. Ze hebben er een mooie dartwand van gemaakt (zie foto) en muurschilderingen.

 

Onze hoofdsponsoren